Єдиною державою, на території якої зустрічаються окапі, є Демократична республіка Конго \ скріншот відео

У зоологічному центрі емірату Шарджа Al Bustan Zoologіcal Centre з'явилося на світ дитинча окапі, представник зникаючого виду тварин, яких іноді називають лісовими жирафами.

Читайте такожІсполинська саламандра опинилася на межі повного вимирання

Малюк (самець) вагою 16 кг отримав ім'я Кіто, що перекладається з мови суахілі як «дорогоцінне дитинча», передає gulfnews.com. «Його мати Мбура вперше дала потомство, що робить народження Кіто особливим. В майбутньому його будуть схрещувати з іншими самками, що допоможе зберегти цей рідкісний вид тварин», - відзначили фахівці центру.

За даними зоологів, у світі залишилося від 10 до 35 тис. особин окапі. По статурі окапі на перший погляд більше нагадують кінських, ніж жирафа, до того ж у них на кінцівках є смужки, як у зебри. Єдиною державою, на території якої зустрічаються окапі, є Демократична республіка Конго. Окапі населяють густі тропічні ліси на півночі і сході країни, наприклад в заповідниках Салонга, Маіко і Вірунга.

Історія відкриття окапі – одна з найбільш гучних зоологічних сенсацій XX століття. Вона належить англійцеві Джонстону, який працював губернатором Уганди. Бельгійці подарували йому два шматки шкури невідомого тоді окапі. Королівське зоологічне товариство в Лондоні ретельно вивчили зразки і дійшли висновку, що дані шкури не належать жодному виду зебр. В 1900 році в наукових виданнях з'явився перший опис окапі, в якому тварина була названа «конем Джонстона».