У Хмельницькому комунальників підозрюють в отруєнні безпритульних тварин / Ілюстрація - фото УНІАН

У Хмельницькому спалахнув скандал через отруєння безпритульних собак.

Як йдеться у сюжеті ТСН, камери зовнішнього відеоспостереження зафіксували, як комунальники, які мають відловлювати і доправляти собак на стерилізацію, підгодовують їх ковбасою. За твердженням активістів, згодована ковбаса начебто містила отруту.

Читайте такожУ Дніпрі зоозахисники з врятованими чотирилапими вийшли на марш за права тварин (фото)

Відео страждання тварин, які потім помирають муках у кабінеті ветеринара, в мережу виклали зоозахисники. 

Зазначається, що активісти ніяк не могли упіймати догхантерів, які труять собак. Раптом вуличні камери в одному зі спальних мікрорайонів міста зафільмували чоловіків дивної поведінки. Вони крутяться біля собак і крадькома підкидають їм ковбасу.

Два собаки, які скуштували їжу з рук підозрілих чоловіків, через деякий час вже потерпали від конвульсій. Місцеві мешканці викликали поліцейських і доправили тварин у ветлікарню. Там один пес помер, другого встигли врятувати.

Зазначається, що тварин отруїли протитуберкульозними препаратами. З такими ж симптомами до цієї лікарні за 5 років привозили щонайменше дві сотні собак. Третину з них врятувати не вдалося.

За словами лікаря, саме з цього мікрорайону мали доправити безпритульних собак на стерилізацію. Ветеринар упевнений: у такий спосіб комунальники полегшують собі роботу.  

Як стверджує зоозахисниця Олена Голубнича, до отруєння причетний директор притулку для тварин.

Керівник комунального підприємства з відлову тварин не зміг сказати, чи дійсно комунальники травили тварин. Проте підтвердив, що на відео справді його працівники, а саме керівник бригади відлову та його підлеглий. Втім, вони вже звільнилися за власним бажанням.

У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею про жорстоке поводження з тваринами. Правоохоронці чекають результатів експертизи.

Раніше в Одесі пройшов Марш врятованих собак, покликаний привернути увагу до безпритульних тварин. У більшості із учасників ходи – позаду важкі випробування. Теперішні господарі взяли собак з притулків, підібрали на вулицях, урятували після голоду, побоїв, хвороб або ж спроб отруєння.