На Івано-Франківщині розпочнеться кампанія з вакцинації диких тварин проти сказу / фото flickr.com/photos/nineprimaries

З 10 вересня на території Івано-Франківської області проводитимуть пероральну вакцинацію диких тварин від сказу. Вакцину розкидатимуть із літака, місцевих мешканців наполегливо просять не рухати принади з біологічними препаратами і не чіпати їх руками.

Як інформує «Курс» з посиланням на прес-службу управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, приманки розкидають над лісовими та польовими угіддями краю, поза територіями населених пунктів.

Принада безпечна для людей і тварин. Це є невеликі брикети розміром із сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Відео дня

Читайте такожНа Прикарпатті лисиць поселили у гніздах (відео)

Зазначається, що такі заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника.

«Прохання до жителів області: при виявленні приманок не брати їх руками і не переносити з місць розкладання», – наголосили у Держспоживслужбі.

До слова, впродовж тижня сказ у тварин було зафіксовано у Стрийському районі Львівщини та в одному з домогосподарств на Рівненщині.