Ілюстрація / REUTERS

У США лось потонув через туристів, які оточили його та не дали йому вибратися з води і піти.

Про це повідомило видання New York Post.

Інцидент стався біля озера Шамплейн на кордоні США і Канади. Тварина пропливла кілька кілометрів зі штату Нью-Йорк, штат Вермонт. Лось уже виліз на берег, але туристи з телефонами звернули на нього увагу і злякали його. Стомлена тварина не змогла плисти далі і пішла на дно.

Відео дня

Читайте такожПід Києвом лось розгулював серед людей: тварину напоїли і відправили назад до лісу (фото)

Представник Служби охорони рибних ресурсів і диких тварин Роберт Каррієр (Robert Currier) прибув на місце незадовго до того, як лось потонув. Він вважає, що туристи зіграли велику роль в смерті тварини. «Лось тримався досить непогано. Ми чекали човен, але він пішов на дно до його прибуття. Йому було непросто: глибина була близько півтора метри і був сильний вітер», — розповів чоловік.

Коли човен все ж прибув, Каррієр дістав тіло тварини мотузкою.

Свідок інциденту Бернадеті Тос (Bernadette Toth) зізналася, що лось вийшов на берег близько завантаженої велосипедної доріжки. До тварини відразу підбігло кілька людей, «які шуміли, як ніби це величезний натовп».

Каррієр пояснив, що лосі реагують на шум або втечею, або агресією. Він додав, що в разі зустрічі з дикою твариною треба відійти від неї подалі і звернутися в Службу охорони рибних ресурсів і диких тварин.

Як повідомляв УНІАН, у Київській області браконьєри застрелили вагітну самку лося.