Коли жінка брала тварин з притулку, то не знала, що це шакали \ Metro

Жителька Хорватії взяла до себе з притулку трьох цуценят шакала, думаючи, що це бельгійські вівчарки. Лише кілька місяців потому їй розповіли про цю помилку, коли відео з собаками з'явилося в мережі.

Читайте такожРідкісні птахи вперше за 400 років повертаються в Європу, слідуючи за людиною (відео)

Однак жінка встигла настільки полюбити своїх вихованців, що не хотіла розлучатися з ними просто так. Вона продовжує виховувати їх і вважає, що шакали вже остаточно пристосувалися до життя серед людей.

Відео дня

Жінка на ім'я Марина, яка живе у Хорватії, вирішила взяти з притулку трьох цуценят, не знаючи, що це зовсім не собаки. Співробітники розплідника «Фаун Кутіна» знайшли маленьких шакалів навесні, повідомляє medialeaks з посиланням на пише Metro. Вони сиділи в ящику, який хтось покинув у полі. Хто посадив їх в цей ящик і звідки вони взагалі взялися в цій місцевості, досі невідомо. Тоді цуценят було п'ятеро, але двоє померло, а трьох інших вдалося виходити. Марина назвала їх Альфа, Реа і Кіа.

Марина назвала їх Альфа, Реа і Кіа \ Metro

У притулку вважали, що це щенята бельгійської вівчарки. Співробітники дбали про них так само, як про інших собак, і періодично постили в соцмережах новини про них - і до, і після того, як їх взяла до себе додому Марина. Але в якийсь момент підписники помітили, що цуценята ведуть себе не по-собачому: вони більше нагадували диких тварин. Марина показала їх місцевій організації зоозахисників, і там підтвердили: це не бельгійські вівчарки, а шакали. Але відпускати їх назад у дику природу, було не можна.

Справа в тому, що цуценята провели вже занадто багато часу серед людей. У них не було багатьох навичок, без яких шакал не виживе в своєму природному середовищі існування. Тому найбільш правильним рішенням багато хто визнав ідею віддати їх в зоопарк. Але Марина теж встигла прив'язатися до своїх вихованців і відмовилася з ними розлучатися, хоча того вимагав закон. Жінка настільки вперто відстоювала свою позицію, що виграла битву з бюрократією і стала першою людиною в Хорватії, якій офіційно дозволено тримати шакалів в якості вихованців.

За словами Марини, у кожного з шакалів (всі троє жіночої статі) свій унікальний характер. Альфа - головна серед інших. Коли вона їсть, Реа і Кіа до неї не наближаються. Реа любить вивчати все нове і красти речі. Вона часто залазить в кухонні ящики і тягне у господині шльопанці, туалетний папір і чомусь мобільний телефон. А Кіа найбільше обожнює забиратися куди-небудь вище і в будь-які вузькі щілини.

Жінка настільки прив'язався до цуценятам, що не змогла віддати в зоопарк \ Metro

Марина стверджує, що, хоча цуценятам всього кілька місяців, вони вже відгукуються на свої прізвиська. Жінку часто попереджають, що їй навряд чи вдасться остаточно одомашнити цих звірів. Звичайно, є мила історія про американку, яка купила міні-піга, а той раптово виріс і став величезною свинею, але залишився її хорошим другом. Але шакали - дикі хижаки, і приручити їх куди складніше. Марина, утім, переконана, що їй це вже вдалося. За її словами, Альфа, Реа і Кіа дуже ласкаві, люблять грати з людьми і обожнюють, коли їх гладять.