wikimedia.org

Єгері та екологи пройдуть приблизно 1,5 тис. маршрутів протяжністю понад 20 тис. км, повідомив журналістам науковий координатор обліку амурського тигра Володимир Арамілєв, передає ТАСС.

"Площа ареалу проживання тигра за даними обліку 2005 року становила 15 млн га або 156 тис. 571 кв. кілометрів. Зараз є підстави вважати, що ареал розширився", - сказав він.

Перепис амурського тигра проводиться раз на 10 років. Тварин порахують у Примор'ї, на півдні Хабаровського краю, Єврейської автономної області та на південному сході Амурської області. Екологам належить визначити їх стать, вік, проаналізувати кормову базу та рівень смертності.

Відео дня

Читайте такожПутінський тигр Устін продовжує активно красти кіз у китайських фермерів

За маршрутами пройдуть близько 1,5 тис. чоловік, ще приблизно 500 осіб потрібно, щоб забезпечувати роботу обліковців, в тому числі зв'язок і роботу техніки, зазначив Арамілєв. У перепису будуть брати участь співробітники федеральних природних територій, які особливо охороняються, мисливнагляду, регіональних природних територій, які особливо охороняються, можливо, досвідчені мисливці.

Планується, що збір інформації вдасться завершити протягом двох тижнів, а перший звіт підготувати вже до кінця травня 2015 року. Однак перепису може зашкодити сніг у Хабаровському і Приморському краях, повідомив журналістам координатор програми Амурської філії WWF Росії Павло Фоменко.

Читайте такожАмурський тигр, якого випустив Путін, втік до Китаю через голод

"Тримісячні опади у Хабаровському краї, досить незвичайний сніг на півночі та в центральних районах Примор'я, звичайно ж, ускладнять проходження маршрутів", - сказав він і додав, що на пухкому снігу складніше знайти сліди тигрів.

Чисельність амурських тигрів в дикій природі - близько 450-500 особин, 90% популяції живе в Приморському і Хабаровському краях.