Ілюстрація / REUTERS

Влада грецького острова Санторіні (також відомого як Тіра) вирішила захистити ослів від надмірних навантажень, яким їх щодня піддають туристи.

Як передає Бі-бі-сі, встановлено ліміт тривалості робочого дня ослів і поліпшено умови їхньої праці. Крім того, щоб вивести нову, більш витривалу породу в'ючних тварин, місцеві жителі почали схрещувати ослів із мулами (які теж є плодом схрещування ослів з кобилами).

На популярному серед туристів острові часто зупиняються круїзні лайнери, і їхні пасажири - часто із надлишковою вагою - люблять наймати ослів для підйому по крутих пагорбах острова.

Відео дня

Читайте такожЄвросоюз має намір добитися світової заборони на тестування косметики на тваринах

Фотографії жорстокого поводження з тваринами, що з'явилися у соцмережах, викликали обурення у багатьох користувачів. Також невдоволення викликало й те, що ослам доводиться тягати на собі туристів крутими брукованими дорогами у сильну спеку.

Через важку працю і довгі години роботи у ослів з'являються рани, натерті упряжжю. Христина Калоуді, яка переїхала на Санторіні з Афін і заснувала там благодійну організацію по захисту тварин, розповіла, що за 10 років кількість здорових туристів з Британії, США та Росії збільшилася втричі.

"Віслюків експлуатують практично цілий рік. Їм доводиться працювати в жахливих умовах, їх не забезпечують водою в достатній кількості, їх не ставлять у тінь під навіс і їм не дають відпочивати. Часто я їх бачу поруч з нашим притулком для тварин - вони ледве дихають від втоми", - розповіла вона в інтерв'ю газеті Metro.

У результаті кампанії, розпочатої захисниками тварин, було прийнято рішення зобов'язати власників не використовувати ослів для катання людей довше певної кількості годин, тримати їх у затінку під час відпочинку і давати їм достатньо води та їжі.

Осли також можуть бути конфісковані, якщо власники будуть з ними жорстоко звертатися.

Як повідомляв УНІАН, раніше в США четверо бабуїнів змовилися, щоб втекти від вчених.