Одеських дачників усе ще тероризують мавпи, що втекли зі звіринця / Facebook - Максим Слащев

Жителі дачного кооперативу “Либідь” на Одещині готують спецоперацію із затримання групи африканських мавп, що вже два тижні обносять їхні сади та городи.

Читайте такожВ Індії мавпи врятували застряглого у колодязі леопарда (відео)

Про це йдеться у сюжеті ТСН. Зазначається, що місцеві дачники нарікають на приватний звіринець неподалік.

Так, Ірина Аквердієва каже, що спочатку біля паркану її будинку оселилися барани, потім городами бігали мавпи, а нещодавно увечері біля воріт помітили оленя.

"Ми постійно відчуваємо сморід, чуємо крики тварин, котрі не дають спокійно жити та змушують переживати за нашу безпеку. Нема нормальних умов для життя", - розповіла вона.

Її сусіди чи не щодня фільмують у себе в садах африканських мавп, що ласують персиками і сливами. Тваринами командує самець Аттила. "Він збирає всю групу мавп біля себе, він контролює групу. Є чітка ієрархія, хто що робить", - ділиться спостереженнями Наталя Вишневська.

Місцеві дачники переконані, що мавпи втекли з приватного зоосаду, але його господар відхрещується від тварин.

"Це не мої мавпи, ви що! Хочете – стріляйте, хочете – заберіть. У мене жодної мавпи не втекло", - переконує Аліреза Пахлеванзаде.

Зоозахисники кажуть, що одну з мавп і справді вже хтось убив, тож інших планують упіймати якомога швидше, оскільки загинути можуть усі, тим більше взимку.

"Мавпи в цій ситуації не винні абсолютно ні в чому. Люди готові потерпіти, але вони сказали, що якщо буде загрози дітям, загроза життю та здоров’ю – вони вживатимуть радикальні заходи", - пояснила зоозахисник Світлана Барсукова.

Зоозахисники, в той же час, вже визначили ділянку, де планують встановити пастку для мавп. Люди сподіваються, що коли тварини зголодніють, заскочать усередину відповідної будівлі. Однак, це може статися лише восени, коли люди зберуть увесь урожай, і на деревах їжі мавпам не залишиться.

Упійманих тварин власнику зоосаду повертати не збираються. Крім того, дачники збирають підписи, аби взагалі закрити його, оскільки в зоосаду не створенр належні умови для утримання хижих тварин.

"Ми його виключимо з нашого товариства, відріжемо від світла і від води – хай сидить зі своїми підопічними. Шкода тварин, але на якій підставі ось це все тут?", - зазначила колишня член правління об'єднання “Либідь” Людмила Пастушенко.

Раніше повідомлялось, що зграя мавп оселилася в дачному кооперативі на Одещині. Місцеві жителі порахували, що всього по селищу розгулює 9 тварин, які грабують місцеві сади, смакуючи яблуками та персиками.