Серед загиблих тварин 50 цуценят \ фото УНІАН

У ніч на понеділок в комунальному підприємстві «Центр захисту тварин» провели евтаназію 100 дорослим собакам і 50 цуценятам.

Читайте такожКішок й кошенят били палицями та рубали лопатами: у Харкові напали на міні-притулок для тварин (фото)

Про це повідомила депутат Миколаївської міської ради Лариса Веселовська, передають Новости Н. На місце приїхали зоозахисники, була викликана поліція. Спочатку на територію підприємства нікого не пускали, однак через деякий час захисники тварин зайшли всередину. Половина вольєрів дійсно виявилася порожньою.

Відео дня

Директор підприємства Олександр Голобродский підтвердив, що собаки були приспані.

В свою чергу КП "Центр захисту тварин" розмістило на своїй сторінці в соцмережі повідомлення, в якому роз'яснило ситуацію, що склалася. У повідомленні КП заявило про "чергову спробу впливу на господарську діяльність підприємства з боку деяких депутатів Миколаївської міської ради та групи громадян, які сьогодні здійснили напад на співробітників підприємства та його директора".

"Сьогодні дійсно на підприємстві було застосовано такий засіб регулювання чисельності безпритульних собак, як евтаназія. Комісія на підставі закону «Про захист тварин від жорстокого поводження», методичних рекомендацій щодо проведення евтаназії тварин, затверджених наказом Державного комітету ветеринарної медицини від 07.09.2010 р. № 365 та внутрішніх документів прийняла рішення про присипляння 70 безпритульних собак на підставі висновків про їх агресивність чи невиліковні хвороби", - йдеться в повідомленні. 

Кірм того у повідомленні зазначається, що КП шукає оптимальні рішення, для вирішення проблеми великої кількості безпритульних тварин на вулицях Миколаєва та нападів найбільш агресивних з них на містян, аби задовольнити потреби та інтереси всіх верств населення. "Підприємство вдається до застосування евтаназії лише у крайніх випадках, в усіх інших “Центр захисту тварин” займається пошуком власників для собак, які можуть бути приручені людиною та які не мають хвороб, працює разом з зоозахисними організаціями, які налаштовані на конструктивну спільну роботу", - пояснюється в повідомленні. 

"Підприємство не може... взяти на себе відповідальність за випуск агресивних чи хворих тварин на вулиці міста, як не може роками їх утримувати за рахунок бюджетних коштів. З цим можна не погоджуватись, але силові спроби змушувати підприємство діяти за бажанням окремих осіб матимуть негативні наслідки відповідно до чинного законодавства", - підсумували в КП.