Власники сподіваються знайти та врятувати Сніжка / facebook.com/GetSwamped

В американському штаті Флорида у розпліднику з рептиліями Animal Crossings пожежа забрала життя 43 алігаторів, а унікальний і знаменитий мешканець розплідника - білий алігатор - зник. Про це повідомили власники розплідника та місцева поліція у Facebook.

Як передає ТСН, у поліції вважають, що алігатора з білою лускою і блакитними очима викрали, а пожежу влаштували, щоб замести сліди. Рептилію звали Сніжок, а його незвичне забарвлення зумовлене лейкізмом.

Господар тварини впевнений, що злочинці не зможуть продати Сніжка, хоч його вартість і становить близько 100 тисяч доларів. Вчені з усього світу знають тільки про десять білих алігаторів.

Господар Сніжка побоюється, що, не зумівши продати алігатора, злочинці або вб'ють тварину, або випустять його в водойму, де тому загрожує загибель.

Читайте такожГігантський алігатор "Містер Горбань" влаштував переполох у Флориді (відео)

Власник розплідника показував Сніжка під час дитячих екскурсій, розповідаючи на його прикладі про причини шкільної цькування. "Я говорив: "Подивіться, ми всі різні". Ви дивіться на Сніжка і говорите, що він крутий, але я готовий битися об заклад, що інші алігатори дивляться на нього і вважають, що він огидний", - говорив він місцевому виданню Daily Commercial.

Інцидент був кваліфікований як підпал, жорстоке поводження з тваринами і крадіжка зі зломом. Власники розплідника Роббі і Стівен Кезі попросили 42 тисячі своїх підписників про допомогу у розповсюдженні інформації та пошуку злочинців.

Як повідомляв УНІАН, раніше 70-річний  крокодил Вася з Миколаєва потрапив у Книгу рекордів - зазвичай представники його виду живуть близько 45 років.