Даний вид знаходиться під охороною уряду Канади / фото Alan D. Wilson / wikipedia.org

Підготовку до найбільшого музичного фестивалю Канади Bluesfest призупинили через птаха, який облаштував на майданчику своє гніздо.

Про це повідомляє CBC News.

Гніздо виявили працівники Bluesfest під час встановлення головної сцени фестивалю. Птах, через якого фестиваль опинився під загрозою - це крикливий зуйка. Вона звила гніздо і охороняє в ньому 4 яйця. Даний вид знаходиться під охороною уряду Канади, і гніздо не можна чіпати без дозволу федерального уряду.

Відео дня

Читайте такожНа Херсонщину повернулися рожеві фламінго

"Повинен сказати, це одна з найскладніших проблем, з якою ми стикалися за останній час", - зазначив виконавчий директор фестивалю Марк Монахан.

За словами біолога Карлтонського університету Майкла Рунтца, якщо зрушити гніздо на кілька футів, самка може відмовитися від своїх яєць. Щоб із яєць крикливого зуйка вилупилися пташенята потрібно від 24 до 28 днів, невдовзі після чого вони зможуть самостійно літати.

Фестиваль має розпочатися 5 липня. Хедлайнерами виступають Foo Fighters і Шон Мендез.

Співробітники фестивалю огородили територію, де знаходиться гніздо пташки і виставили додаткову охорону, щоб ніхто не потривожив. Тим часом, організатори визначили кілька місць, куди можна перенести гніздо і сподіваються отримати дозвіл уряду.

Як повідомляв УНІАН, раніше в німецькому місті Хільдбургхаузен (федеральна земля Тюрінгія на сході країни) заборонили проведення найбільшого рок-фестивалю правих радикалів, запланованого на 8-9 червня 2018 року. Але не через неонацистські спрямування заходу, а з природоохоронних міркувань.

Довідка. Крикливий зуйка - вид птахів з сімейства ржанкових. Вона гніздиться в Північній, Центральній і на півночі Південної Америки. Самка кладе в ямку на землі частіше 4 яйця, висиджують які обидві батьківських птаха приблизно 4 тижні. Молоді птахи з'являються на світ зрячими і вкритими пухом, вже через кілька годин вони залишають гніздо у пошуках корму. Тим не менше, батьки піклуються про них, поки ті не навчаться літати.