4 серпня 2017 року набув чинності закон про посилення відповідальності за жорстокість щодо тварин / фото УНІАН

У Міністерстві внутрішніх справ України планують активізувати роботу з протидії жорстокому поводженню з тваринами.

Як повідомили УНІАН в Департаменті комунікації Міністерства внутрішніх справ України, МВС та громадська спілка «Всесвітній відкритий фонд реабілітації та реінтродукції тварин» підписали меморандум про співробітництво.

У заході взяли участь заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук та меценат, засновник соціально-гуманітарного комплексу «Фельдман Екопарк» Олександр Фельдман.

Відео дня

Читайте такожКаченята з мамою влаштували транспортний колапс у центрі Запоріжжя (відео)

Зокрема, у рамках меморандуму сторони активізують роботу з питань, що стосуються протидії жорсткому поводженню з тваринами та використанню службових собак для забезпечення безпеки та правопорядку.

«Наша співпраця є надзвичайно важливою, адже щодня відбуваються різні прояви жорстокого ставлення до тварин. Світові практики доводять, що питання їх захисту є актуальним та нагальним. Наразі відповідальність за жорстке поводження відносно тварин передбачено у більшості цивілізованих країн світу, в переліку яких є й Україна», - сказала Ковальчук.

При цьому, сказано, що така взаємодія дозволить запровадити програму реабілітації тварин шляхом подальшого їх залучення до роботи у внутрішніх органах системи МВС, організувати спільну роботу з порятунку тварин. Меморандум також передбачає можливість залучення громадської спілки та «Фельдман Екопарк» у підготовці спеціальних тварин, для здійснення гуманітарного розмінування на тимчасово окупованих територіях України.

У МВС нагадали, що з 4 серпня 2017 року в Україні набув чинності закон про посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.