Два види сумчастих мишей внели до списку вимираючих видів / Gary Cranitch, Queensland Museum

Два види сумчастих мишей, відкриті у 2013 році скоро вимерти через надмірну статеву активність. Через це чорнохвості-присмеркові і срібні сумчасті миші були занесені до списку вимираючих видів.

Як повідомляє Live Science, дані види мишей відрізняються своєю незвичною стратегією розмнозження, відомою як суїцидальне спарювання.

Читайте такожВчені знайшли новий вид жуків і назвали його на честь Леонардо Ді КапріоДосягаючи статевої зрілості організм самців цього виду перестає виробляти сперму. Тому самцям за короткий період потрібно запліднити якомога більше самок.

Відео дня

Шлюбний період у цих сумчастих мишей триває декілька тижнів. Статевий акт у тварин може тривати до 14 годин та часто закінчується смертю від перевтоми, судорог або поліорганної недостатності. Це призводить до щорічного масового вимирання самців цього виду.

"Поки ніяких офіційних планів щодо відновлення виду не було визначено, щоб допомогти крихітним сумчастим, або щодо збереження їх місць проживання, що знаходяться під загрозою. Однак, внесення їх в офіційний список зникаючих видів сприятиме підвищенню обізнаності про тяжке становище виду, і може закласти важливу основу для майбутніх зусиль, щоб узаконити їх захист", - сказав одни з дослідників, які відкрили вид, Ендрю Бейкер.

Як повідомляв УНІАН, у США довгоносого кажана виключили з числа видів, що вимирають.