Ілюстрація REUTERS

Постпред президента України Петра Порошенка в автономній республіці Крим Борис Бабин заявив, що бойові дельфіни, які належали військово-морським силам України, після анексії півострова загинули, відмовляючись виконувати накази окупантів.

Про це пише "Обозреватель".

Читайте такожБіля узбережжя Бердянська помітили рідкісних дельфінів (відео)

Відео дня

За словами Бабіна, "дресировані ВМС в Севастополі дельфіни контактували зі своїми тренерами через спеціальні свистки. Росіяни отримали ці свистки і все інше спеціальне майно відповідної військової частини, але дресировані тварини відмовилися не тільки взаємодіяти з новими російськими тренерами, але відмовилися від їжі і через якийсь час загинули".

"Дуже сумно, що дуже багато українських військових, які в 2014 році дислокувалися в Криму, поставилися до питання присяги і вірності прапору значно гірше, ніж ці дельфіни", - підкреслив постпред президента.

Він також розповів про те, що станом на 2018 рік Військово-морськими Силами ЗСУ не введеться ніяка практична або науково-дослідна робота по використанню морських ссавців. "Військові частини, які займалися цим, вийшли з окупованого Криму без майна і тварин", - уточнив Бабін.

Як повідомляв УНІАН, раніше біля села Рибаче, що під Маріуполем, на березі Азовського моря знайшли мертвих дельфінів.