ЄС хоче домогтися повної заборони тестування косметики на тваринах / Фото УНІАН

Європейський Союз вирішив розпочати дипломатичну кампанію за світову заборону тестування косметичних засобів на тваринах до 2023 року. За відповідну резолюцію, яка щоправда не має обов'язкової сили, 3 травня 2018 року проголосували 620 євродепутатів, повідомляється на сайті Європарламенту.

Читайте такожНорвегія заборонить хутряну промисловість

Депутати Європейського парламенту зазначають, що в самому ЄС продаж косметичних засобів, які тестують на тваринах, був заборонений ще в 2013 році. Та це не завадило косметичній промисловості Євросоюзу процвітати і забезпечити близько двох мільйонів робочих місць. Тим не менш, близько 80% країн світу і раніше дозволяють тестування косметики на тваринах та її продаж.

Відео дня

При цьому євродепутати відзначають, що в системі ЄС є лазівки, оскільки деякі косметичні засоби тестуються на тваринах за його межами, перш ніж бути повторно перевіреними в ЄС з використанням альтернативних методів і потрапити на ринок. Водночас наголошується, що тестування на тваринах багатьох інгредієнтів, що використовуються при виробництві косметики, як і раніше не заборонено.

Крім того, в ЄС вважають серйозною проблемою відсутність достовірних даних про імпортну косметику, що надходить на європейські ринки.

Читайте такожУкраїна приєдналася до Європейської конвенції про захист хребетних тварин

У своїй нинішній резолюції депутати Європарламенту закликають лідерів ЄС використовувати свої дипломатичні канали для створення коаліції і запуску в межах ООН міжнародної конвенції про глобальну заборону тестування косметики на тваринах.

Також зазначається, що згідно з опитуванням від 2016 року, 89% громадян ЄС згодні з тим, що Євросоюз повинен робити більше на міжнародному рівні для підвищення обізнаності про важливість благополуччя тварин. При цьому 90% громадян ЄС згодні з важливістю встановлення високих стандартів захисту тварин у всьому світі.

Як повідомляв УНІАН, раніше в ЄС заборонили використання шкідливих для бджіл інсектицидів в аграрній промисловості на відкритому повітрі.