Співробітникам інституту вдалося зловити втікачів і повернути їх у вольєр / фото pxhere.com

У Техасі четверо бабуїнів об'єднали зусилля, щоб втекти з вольєра дослідного інституту, в якому тварин використовували для дослідів.

Про незвичайну подію повідомляється на сайті інституту.

У Південно-Західному національному центрі дослідження приматів, підрозділі Техаського інституту біомедичних досліджень містяться понад 2500 тварин, включаючи 1100 бабуїнів, які використовуються в дослідженнях ожиріння, серцевих захворювань і стійкості до інсуліну. Тварини, які втекли, знаходилися у приміщенні під відкритим небом з ще більш ніж сотнею бабуїнів, на той момент не задіяних у дослідженнях.

Відео дня

Читайте такожВ Ізраїлі камери зафіксували втечу та повернення до зоопарку бегемотихи (відео)

Територія була обмежена стінами із загнутими всередину верхніми краями, що повинно було перешкодити мавпам вистрибувати назовні. Четверо бабуїнів здогадалися встановити вертикально бочку для корму об'ємом більше 200 літрів і забратися на неї, щоб вибратися на поверхню. Троє з них перебралися через огорожу інституту, один повернувся назад.

Співробітникам інституту вдалося зловити втікачів і повернути їх у вольєр. Подія викликала невдоволення з боку громадськості — так, зокрема, користувачі соцмереж вимагають переведення тварин в заповідник.