Альбатроси гніздилися на атолі десятиліттями / usfws

Тисячі альбатросів в США на атолі Мідуей постраждали від мишей-кровопивців. Про це повідомляється на сайті Служби охорони рибних ресурсів і диких тварин США в Тихоокеанському регіоні.

Читайте такожВчений оприлюднив список тварин, зниклих назавжди в 2017 році

Альбатроси гніздилися на атолі десятиліттями, але з 2015 року спостерігачі почали помічати у птахів відкриті рани на голові, шиї, спині. Спочатку фахівці Служби охорони рибних ресурсів і диких тварин США припустили, що на тих нападають сови або яструби, але рани виглядали інакше. Тоді дослідники встановили на атолі камери і побачили страшну картину: звичайні домашні миші накидаються на альбатросів, деруться по спинах і вгризаються в плоть.

Відео дня

Миші потрапили на атол близько 75 років тому і до цього часу не виявляли агресії до птахів, відзначають фахівці. Але за останні кілька років миші вбили щонайменше тисячу альбатросів і змусили безліч птахів покинути атол. Коли з'явилися перші повідомлення про напади, на атолі була посуха. Фахівці вважають, що мишей до нападів підштовхнула жага і пошук хоч якоїсь рідини - наприклад, крові. Альбатроси ж, висиджуючи яйця, не могли покинути гніздо, підкоряючись інстинкту.

Нападу загрожують збереженню чисельності популяції альбатросів - пара птахів виробляє лише одного нащадка на два роки, в той час як пара мишей потенційно здатна зробити декілька сотень нащадків. Боротися з ситуацією фахівці збираються за допомогою отрут, знищуючи гризунів.