Фото: facebook.com/cenpat.conicet

В Аргентині відразу 68 дельфінів викинулися на пляж в районі порту Пуерто-Мадрин, розташованого в північно-східній частині провінції Чубут.

Читайте такожВ Індії 100 дельфінів викинулися на берег

Відео дня

Прибулим на місце події співробітникам Національного центру Патагонії (CENPAT) вдалося врятувати і випустити в море всього 19 ссавців, повідомило агентство EFE.

"На берег викинулися амазонські дельфіни, які вважаються найбільшими річковими дельфінами", - повідомили представники CENPAT.

Вони висловили подив з приводу того, що відразу стільки ссавців цього виду виявилися дуже близько від пляжу, через що були викинуті хвилями на берег. Зазвичай подібні випадки вкрай рідко трапляються з амазонськими дельфінами, і практично не траплялося їх масової загибелі в результаті подібних подій.

Співробітники CENPAT видалили з пляжу тіла загиблих ссавців і почали розслідування, щоб встановити причини події.

Амазонські дельфіни, яких також називають иниями або боуто, виростають до 3 метрів в довжину і їх вага може досягати 200 кг. В каламутній воді вони добре орієнтуються за допомогою ехолокації, а також чудового слуху і дотику. Порівняно з іншими дельфінами, Inia geoffrensis плавають з меншою швидкістю до 3 км/год в середньому. Максимальна швидкість амазонського дельфіна - 22 км/ ч.

Як відзначають експерти, причини масових викидів дельфінів на сушу бувають різні, наприклад, дезорієнтація ватажка зграї або інфекція. Опинившись на березі, морські ссавці вже не можуть повернутися в океан без сторонньої допомоги і гинуть протягом декількох годин.