Фото УНІАН

На території Дніпропетровської області росте 16 видів первоцвітів, з яких п'ять занесені до Червоної книги України. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної держадміністрації (ОДА).

Читайте такожМінекології попередило громадян про штраф у 510-3655 гривень за зірвані червонокнижні первоцвіти

З приходом весни у Дніпропетровській області традиційно починається сезон «полювання» на первоцвіти. Однак зривати, продавати або купувати такі квіти категорично заборонено - більшість з них занесені до «Червоної книги України». За шкоду довкіллю для правопорушників передбачені штрафи.

Відео дня

«На Дніпропетровщині 16 видів первоцвітів, п'ять із них занесені до Червоної книги України і охороняються законодавством. Заборонено не тільки зривати та продавати ці квіти, але і витоптувати і купувати їх. Порушників чекає штраф від 1700 до 3655 гривень», - зазначили у департаменті екології та природних ресурсів ОДА.

Масовий збір на продаж, витоптування і виривання рослин з корінням призводить до зменшення чисельності квітів, нагадують фахівці. Тому, щовесни з браконьєрством разом борються поліцейські, лісники, екологи та громадські активісти.