У місті Кам'янському на Дніпропетровщині намагаються врятувати близько сотні лебедів, які можуть примерзнути до криги буквально за ніч.

Як йдеться в сюжеті ТСН, вода, на якій птахи плавали лише два дні тому, через сильні морози тепер майже вся скута кригою. Місцеві мешканці навіть викликали рятувальників, щоб ті прорубали для лебедів великі ополонки.

Читайте такожНа Буковині зимує рекордна кількість диких лебедів (відео)Втім птахи з водойми йти не захотіли, то ж їх вирішили не чіпати, допоки на озері є відкрита вода. Однак містяни переймаються, що за таких морозів лебеді можуть примерзнути до криги буквально за ніч.

Відео дня

У свою чергу рятувальники запевняють, що якщо лебеді десь примерзнуть, ту у місцевому ДСНС будуть одразу готові надати допомогу та витягти птахів з водойми.

Як повідомляв УНІАН, з приходом в Україну сильних морозів протягом останніх днів чимало водоплавних птахів, які не відлетіли на зиму, опинилися в пастці. Наприклад, на Житомирщині вже рятували дикого лебедя від холодної смерті.