Собаку на ім'я Бантик, якого викрали у новорічну ніч з подвір’я киянина, знайшли. Фото віднайденого улюбленця виклав його власник в соцмережі, а подробиці рятувальної операції на своїй сторінці у Facebook розповів перший заступник голови у Національна поліція України В'ячеслав Аброськін.

Зокрема, за словами Аброськіна, допомогти у пошуку тварини його попросив близький товарищ, що пройшов бої на Донбасі. Чоловік розповів історію хлопця з його вулиці, який вже два місяці шукає свого улюбленця, а допомогають йому у цьому чи не всі сусіди та тисячі небайдужих киян.

"Переглянув, й дійсно ролик про Бантика отримав понад 2 млн переглядів. Зрозумів, що до долі цуценяти на прізвисько Бантик опинилися небайдужими мільйони наших громадян. Не зміг відмовити та звернувся з проханням до працівників Департаменту карного розшуку Нацполіції знайти час в напруженому графіку і допомогти знайти цуценя та злодія, який його викрав. Два дні й злочинець, який викрав Бантика, був встановлений та знайден. У нього ж був знайдений й Бантик", - написав Аброськін

Відео дня

Як нагадують у сюжеті ТСН, драматична історія киянина та його улюбленця на початку року сколихнула мережу Інтернет. 6-місячне цуценя вівчарки викрали, наче у детективі: зловмисники вимкнули лічильник, аби загасити усі ліхтарі у дворі, й у темряві перепиляли ланцюжок, на якому залишили пса.

Хазяїн Бантика розгорнув цілу пошукову операцію - клеїв оголошення, писав у соцмережах. Тому, хто знайде улюбленця, пообіцяв 50 тисяч гривень винагороди. Зрештою, прагнення наживи і згубило крадіїв: вони стали торгуватися за ще більшу суму і попалися.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Києві власник знайшов викраденого той-тер'єра через 2,5 років пошуків.