Мінекології попередило громадян про штраф в 510-3655 грн за зірвані червонокнижні первоцвіти \ фото my-flower.com.ua

Міністерство екології та природних ресурсів попередило громадян про те, що вони можуть бути оштрафовані на 510-3655 грн за зривання квітів, які цвітуть ранньою весною і занесені в Червону книгу України.

Таке повідомлення на сторінці Мінекології в соцмережі Facebook опублікувала прес-служба відомства.

«За збір, перевезення і торгівлю первоцвітами - штраф! За незаконне придбання та збут об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, передбачено накладення штрафу від 510 до 1700 грн із конфіскацією квітів. За збір рідкісних квітів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду передбачено накладення штрафу від 1700 до 3655 гривень з конфіскацією рослин», - наголосили в міністерстві.

Відео дня

Читайте такожУ Києві активісти екологічних організацій провели акцію на захист первоцвітівУ прес-службі також нагадали, що щороку Державна екологічна інспекція проводить операцію «Первоцвіт», метою якої є боротьба порушниками природоохоронного законодавства.

«За результатами минулорічної операції «Первоцвіт-2017» територіальними органами Держекоінспекції проведено 525 перевірок, під час яких було виявлено 229 порушень вимог природоохоронного законодавства», - повідомили у прес-службі, відзначивши, що за результатами минулорічної операції було складено 245 протоколів про адміністративне правопорушення , а також 35 осіб були оштрафовані на загальну суму 1,5 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, у середині лютого міністр екології Остап Семерак заявив, що його відомство підтримує суттєве підвищення штрафів за порушення природоохоронного законодавства. За його словами, штрафи за деякими екологічними статтями можуть зрости не в десятки, а в сотні, а іноді й у тисячі разів.