У сараї знайшли сім нещодавно облуплених шкур косулі європейської/ фото cn.npu.gov.ua

На Чернігівщині поліція розслідує факт незаконного полювання, у результаті якого вбито 7 козуль.

Про це УНІАН повідомили у секторі комунікацій Головного управління Нацполіції в області.

Згідно з повідомленням, 15 лютого до Менського відділу поліції звернувся керівник місцевого мисливського господарства із повідомленням про те, що попередньої ночі в урочищі на території господарства невідомі особи здійснювали незаконне полювання.

Відео дня

Читайте такожМінагропрод та Мінекології збільшили штрафи за браконьєрство в 4 разиНа місці події правоохоронці виявили численні сліди крові, а також низку речових доказів. У ході подальшої розшукової роботи поліцейські встановили напрямок руху автомобіля ймовірних зловмисників та прибули до нежилого господарства у сусідньому селі. Там у сараї було виявлене місце оброблення туш забитих тварин: сім нещодавно облуплених шкур козулі європейської та п’ять заячих; ембріони косулі, а також тушку лисиці.

Зараз поліція працює над встановленням осіб, причетних до браконьєрського полювання. Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 248 Кримінального кодексу України («незаконне полювання»), яка передбачає обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

фото cn.npu.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, на Херсонщині виявили тіла 6 козуль, вбитих браконьєрами. Європейські косулі  жили в рукотворному лісі в Олешківському районі.