Ілюстрація / REUTERS

Американська компанія Harley-Davidson має намір завершити розробку і почати продажі свого першого електромотоцикла протягом найближчих півтора років, але він позбудеться свого традиційного "гарчащого" звуку.

Про це компанія оголосила у своєму фінансовому звіті за підсумками роботи у 2017 році. Це перший раз, коли Harley-Davidson вказала строки появи свого першого серійного електромотоцикла, передає N+1.

Harley-Davidson з 2013 року займається розробкою демонстратора технологій електричного мотоцикла LiveWire. Цей мотоцикл отримав електромотор потужністю 55 кіловат. Його крутний момент становить близько 70 ньютон-метрів. Електромотоцикл може розганятися з нуля до ста кілометрів на годину менш ніж за чотири секунди. Поки батареї мотоцикла забезпечують йому дальність ходу до 85 кілометрів.

Відео дня

Читайте такожHarley-Davidson може придбати Ducati за €1,5 мільярди - Reuters

Час зарядки акумуляторів становить 3,5 години. На кермі LiveWire встановлений сенсорний багатофункціональний дисплей, на який може виводитися різна інформація, включаючи маршрутні дані, а також відомості про стан силову установку та акумуляторні батареї. Прототип мотоцикла має обмеження по швидкості 150 кілометрів на годину.

Чи буде перший серійний мотоцикл Harley-Davidson базуватися на демонстраторе технологій LiveWire, поки невідомо.

У травні минулого року представник Harley-Davidson Білл Девідсон заявив, що компанія приступила до роботи над новим звуком, який будуть видавати її електричні мотоцикли. За словами Девідосна, звук нового мотоцикла буде схожий на ревіння реактивного двигуна.

У Harley Davidson оголосили, що їх новий електромотоцикл буде позбавлений головної відмінної риси всіх мотоциклів цієї марки - рокочущого звуку мотора. Звук же реактивного двигуна, на думку розробників, дозволить виділити електромотоцикл Harley-Davidson серед інших таких транспортних засобів.