Будівельники зливали відходи в озеро / фото прес-служба Держрибагентства

Працівниками Київського рибоохоронного патруля 22 січня 2018 року спільно з представниками Інституту рибного господарства НААН та Іхтіопатологічної лабораторії, була виявлена промоїна зі значною концентрацією риби.

Про це повідомляє прес-служба Держрибагентства.

Читайте такожТоксичні "пилові бурі" загрожують жителям столичних Позняків

Відео дня

"Дослідженням встановлено, що вміст розчиненого у воді кисню, при температурі +2 ºС, значно нижче гранично-допустимої концентрації (0,5 мг/л). Це свідчить про явище задухи. Інцидент стався на оз. Позняки, що у Дарницькому районі м. Києва", - йдеться в повідомленні.

Під час обстеження території навколо озера виявлено майданчик, де здійснюються будівельні роботи. При їх проведенні відбувається накопичення забруднених вод з домішками паливно-мастильних матеріалів, які за допомогою помпи перекачуються у оз. Лебедине, а звідти потрапляють до оз. Позняки.

Забруднена вода потрапляла до озера Позняки / фото прес-служба Держрибагентства

"Температура води у місці скиду забруднених вод сягає +11 ºС. Вода має характерний їдкий запах, сірого кольору, каламутна. З даного місця відібрано проби води для проведення досліджень на базі Інституту рибного господарства НААН", - розповіли у Держрибагентстві.

Про подію було повідомлено ГУ НП у м. Києві, Державну екологічну інспекцію у м. Києві та Київську міську державну адміністрацію.

Температура води у місці скиду забруднених вод сягає +11 ºС / фото прес-служба Держрибагентства

"На даний час, Київським рибоохоронним патрулем вживаються заходи щодо ліквідації негативних наслідків. Патруль здійснює цілодобову охорону для уникнення незаконного вилучення водних біоресурсів місцевим населенням", - повідомив начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Київський рибоохоронний патруль інформуватиме про подальший розвиток ситуації.