Дарницька ТЕЦ порушує закони щодо охорони природних ресурсів / фото УНІАН

Дарницька теплоелектроцентраль (ТОВ «Євро-Реконструкція) порушує природоохоронне законодавство в частині охорони водних та земельних ресурсів, а також поводження з відходами і небезпечними хімічними речовинами.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства екології та природних ресурсів України.

Читайте такожУ Києві посилено еконагляд за територією біля водоймища "Гарячка", де складуються відходи Дарницької ТЕЦ

Відео дня

"Так, за результатами інструментально-лабораторного контролю золошлаковідвалу виявлено перевищення гранично-допустимого скиду забруднюючих речовин зі зворотними водами в меліоканал (р. Дарниця, басейн Канівського водосховища)", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві також зазначили, що ТОВ «Євро-Реконструкція» також не контролює якість води водних об’єктів у контрольних створах. Крім того, виявлено факт проведення робіт, пов’язаних із розчисткою меліоративного каналу (р. Дарниця) без відповідного дозволу, та несанкціоноване складування мулових відкладень після розчистки меліоративного каналу на золошлаковідводах.

"Наразі розглядається питання щодо розрахунку збитків, завданих державі внаслідок забруднення водних ресурсів", - повідомили у Мінекології.

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня Державна екологічна інспекція розпочала позапланову перевірку Дарницької ТЕЦ, оскільки на її діяльність надходить багато скарг.

За словами міністра екології Остапа Семерака, цей об'єкт б'є всі рекорди за кількістю скарг, що надійшли від громадян за весь час його перебування на посаді міністра екології.

Довідка УНІАН. Дарницьку ТЕЦ було введено в експлуатацію в 1954 році. Вона забезпечує теплом жителів Дарницького та Дніпровського районів столиці. Централь належить приватній компанії «Євро-Реконструкція». Її блоки працюють на вугіллі антрацитової групи.