фото youtube.com

Державна екологічна інспекція під час позапланової перевірки Дарницької ТЕЦ виявила перевищення підприємством допустимого рівня викидів у повітря і Канівське водосховище.Про це під час прес-конференції заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Читайте такожВ Україні спостерігається тенденція до збільшення шкідливих викидів - міністр екології«Я дав доручення Державній екологічній інспекції провести низку перевірок на цьому підприємстві. Ці перевірки підтверджують перевищення викидів у повітря і викидів у Канівське водосховище», - сказав Семерак.

За словами міністра, ще не завершено перевірку шлаковідвалів підприємства.

Відео дня

«У січні буде перевірено підприємство на дотримання вимог, прописаних у дозволах. Зараз очевидно, що Мінприроди може повністю підтримати позицію киян, що це підприємство є серйозним забруднювачем навколишнього середовища», - сказав Семерак.

Як повідомляв УНІАН 12 грудня Державна екологічна інспекція розпочала позапланову перевірку Дарницької ТЕЦ, оскільки на її діяльність надходить багато скарг.

За словами Семерака, цей об'єкт б'є всі рекорди за кількістю скарг, що надійшли від громадян за весь час його перебування на посаді міністра екології.

Довідка УНІАН. Дарницьку ТЕЦ було введено в експлуатацію в 1954 році. Вона забезпечує теплом жителів Дарницького та Дніпровського районів столиці. Централь належить приватній компанії «Євро-Реконструкція». Її блоки працюють на вугіллі антрацитової групи.