Житомир першим з українських міст визначив стратегію свого розвитку як еко-міста  / фото facepla.net

Житомир планує зменшити викиди СО2 на 20%. Про це сьогодні  в ранковому ефірі на телеканалі "1+1" розповів Житомирський міський голова  Сергій Сухомлин, повідомили УНІАН у прес-службі Житомирської міської ради.

"Згідно Угоди Мерів місто взяло на себе добровільні зобов’язання реалізувати амбітну ціль зі зменшення споживання енергії на території міста не менше ніж на 20%, збільшення частки використання відновлювальних та альтернативних джерел енергії не менше ніж на 20% та скорочення викидів СО2 не менше ніж на 20% до 2020 року", - зазначив, зокрема, Сухомлин. На який період взято ці зобов’язання, не вказується.

Читайте такожВ Україні спостерігається тенденція до збільшення шкідливих викидів - міністр екології

Відео дня

Сухомлин нагадав також, що  раніше  в обласному центрі було  затверджено План дій зі сталого енергетичного розвитку міста Житомира на період 2015 - 2024 роки, де передбачили фінансування на заходи, що спрямовані на скорочення викидів СО2, в розмірі 104,6 млн. євро.

Однак вже  у цьому році  у Житомирі переглянули цей план, доповнивши його новими проектами в секторі альтернативної та відновлювальної енергетики. Так, за оперативними даними,  загальна вартість проектів та заходів Плану дій зі сталого енергетичного розвитку міста Житомира на період 2015-2024 роки вже становить 210,4 млн євро. З  них, станом на листопад 2017 року,  Житомир має укладених контрактів з міжнародними фінансовими організаціями, грантовими фондами та проектами технічної допомоги на суму більше 75 млн євро. Крім цього,  у процесі підготовки до впровадження  - є ще проекти на суму більше 100 млн євро.

У прес-службі міськради УНІАН також  нагадали, що  Житомир першим з українських міст визначив стратегію свого розвитку як еко-міста із збалансованою кліматичною інфраструктурою.

Окрім цього,  для досягнення визначених Угодою мерів енергетичних та кліматичних цілей,  Житомир впроваджує та розробляє низку проектів з утеплення будівель, розвитку мережі електротранспорту, альтернативної та відновлювальної енергетики, тощо. Детальніше з їхнім переліком можна ознайомитись на офіційному сайті Житомирської  міської ради.