фото facebook.com/Микола Васильович Улянич

родажі автомобілів з електродвигуном в Україні в січні-жовтні 2017 року порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшилися в 2,3 разу - до 2225 одиниць, йдеться в повідомленні асоціації «Укравтопром».

Читайте такожВ Україні за рік зареєстрували 2,5 тисячі "зелених" авто – ЗМІПри цьому в структурі первинного ринку електрокарів найбільшу частку займають машини, що були в експлуатації - 86%, роком раніше їх частка становила 42%.

Відео дня

Згідно з опублікованими даними, найчастіше електромобілі купували мешканці Києва, які з січня до жовтня купили 528 електромобілів.

"На другому місці Харківська область. Прописку в цій області отримали 406 «зелених» авто. Замикає трійку лідерів за кількістю зареєстрованих цього року екомобілів Одеська область. Одесити придбали 405 машин на електротязі", - зазначили в асоціації.

Згідно з даними асоціації, абсолютним лідером на українському ринку автомобілів на електричній тязі залишається модель NISSAN Leaf з показником одна 1855 проданих авто.

Другим за популярністю електрокаром стала BMW i3 з показником 79 авто.

Замикає лідерську трійку TESLA Model S, яка отримала 56 реєстраційних номерів.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство інфраструктури в рамках реалізації програми зі стимулювання розвитку ринку електричного транспорту в країні має намір до 2020 року збільшити частку продажів електромобілів на вітчизняному авторинку до 15%.

За даними Мінінфраструктури, станом на 1 січня цього року в Україні було продано 2600 електромобілів, що становить близько 4% всіх продажів авто в країні.