REUTERS

Volkswagen Group має намір до 2025 року інвестувати $11,8 млрд в розробку і виробництво нових гібридних та електромобілів в Китаї, передає kommersant.ru. Як заявив у рамках автосалону в Гуанчжоу глава Volkswagen по Китаю Йохем Хайцманн, в найближчі два-три роки компанія планує випустити в цій країні 15 моделей таких автомобілів, а після 2025 року - ще 25 моделей.

Читайте такожVolkswagen вкладе 20 мільярдів євро у виробництво електрокарівВ травні цього року Volkswagen Group створила спільне підприємство з китайською державною компанією JAC Motors з розрахунком на реалізацію цих планів. Виробництво планується запустити вже в першому півріччі 2018 року, в продаж перші автомобілі надійдуть у другій половині наступного року.

В даний час Volkswagen Group продає в Китаї десять моделей електричних і гібридних автомобілів, проте вони ввозяться у країну з інших ринків, і їх продажі не так високі. Нові моделі будуть випускатися в самому Китаї. За оцінками Хайцманна, до 2020 року компанія зможе продавати до 400 тис. автомобілів нових моделей на рік, а до 2025 року - по 1,5 млн автомобілів.

Відео дня