Ілюстрація / REUTERS

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Нації Антоніу Гутерреш закликав світових лідерів та учасників Кліматичної конференції у Бонні докладати більше зусиль у боротьбі з глобальними змінами клімату.

"Рівень викидів вуглекислого газу знову зростає, і Паризька угода - під загрозою. Ми повинні робити більше", - написав Гутерреш в Twitter.

Як зазначає Deutsche Welle, від урядів держав генсек ООН вимагає ставити амбітніші цілі у боротьбі зі змінами клімату.

Читайте такожКонцентрація вуглекислого газу досягла найбільшої позначки за 800 тисяч років

Гутерреш також повідомив, що прямує до Бонна на Кліматичну конференцію ООН, на якій обговорюють втілення пунктів Паризької кліматичної угоди. Починаючи з середи, 15 листопада, конференція проходитиме на рівні міністрів. Захід відвідають канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон, інші глави держав та урядів.

Нагадаємо, метою Паризької кліматичної угоди 2015 року є обмеження негативних наслідків глобального потепління. Для цього країни-підписанти угоди мають скоротити обсяги викидів парникових газів.

Як повідомляв УНІАН, за даними дослідницького проекту Global Carbon Project (GCP), рівень викидів вуглекислого газу на планеті знову почав зростати. Протягом трьох років країнам світу вдавалося утримувати обсяг викидів CO2 в атмосфері практично на одному і тому ж рівні. Однак, як прогнозують вчені, в поточному році цей показник збільшиться приблизно на 2%, встановивши новий рекорд.