REUTERS

Без підтримки уряду Дональда Трампа США не зможуть скоротити обсяги викидів парникових газів відповідно до умов Паризької кліматичної угоди. Про це йдеться в новому дослідженні, передає Німецька хвиля.

Читайте такожСША можуть залишитися у Паризькій кліматичній угоді на інших умовах – ТіллерсонБез активних зусиль Вашингтона США не зможуть скоротити обсяги викидів парникових газів відповідно до умов Паризької кліматичної угоди. Про це йдеться в дослідженні під назвою "Американська обіцянка" (America's Pledge), презентованому на кліматичній конференції ООН у Бонні.

20 американських штатів, 110 міст і понад 1400 підприємств вирішили скорочувати обсяги викидів парникових газів, вказано в дослідженні. Якби всі ці недержавні актори були окремою країною, то її економіка була б третьою найбільшою у світі. Проте цих зусиль замало. "З огляду на державну політику нинішнього уряду США спроб недержавного сектору дотримуватися зобов'язань США щодо Паризької угоди недостатньо", - говориться в дослідженні.

Відео дня

Найамбітнішу мету проголосила Каліфорнія: до 2030 року штат планує скоротити обсяги викидів парникових газів на 40% у порівнянні з 1990-ми роками. Дослідження презентували губернатор Каліфорнії Джеррі Браун та колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг.

Як повідомляв УНІАН, приєднавшись 2015 року до Паризької кліматичної угоди, США зобов'язалися до 2025 року скоротити обсяги викидів парникових газів на 26-28% у порівнянні з рівнем 2005 року. Проте в червні 2017 року президент США Дональд Трамп оголосив про вихід країни з Паризької угоди.