REUTERS

Через різке посилення смогу в північних районах Індії влада оголосила про введення режиму надзвичайної ситуації в столичному регіоні Делі і рекомендувала не працювати сьогодні всім дошкільним та навчальним закладам, а мешканцям по можливості залишатися вдома, передає kommersant.ru.

Читайте такожУ столиці Індії закривають школи і просять не виходити з будинків: забруднення повітря перевищено в 70 разів (фото)Індійська медична асоціація попередила про серйозну загрозу для здоров'я населення у зв'язку з тим, що концентрація твердих домішок (PM 2.5) в атмосфері в деяких районах Делі та околиць досягала 700 мкг на кубічний метр. Середній показник по місту в 30 разів перевищує рівень забруднення, який Всесвітня організація охорони здоров'я називає критичним.

Видимість в місті впала до 200 м. В зв'язку з цим міжнародний аеропорт ім. Індіри Ганді працює в обмеженому режимі (замість 1100 рейсів на годину обслуговується тільки 800), частина рейсів затримується, деякі на дві-три години.

Відео дня

З затримками працює і залізниця. Надходять повідомлення про численні автомобільні аварії на дорогах навколо Делі і на магістралях північних штатів. Є людські жертви. Жителі скаржатьсяна проблеми з диханням, очима і на загальне погане самопочуття.