Скріншот відео

Одеса потрапила на четверте місце списку міст з найгіршим повітрям і набрала 11 балів за шкалою забруднення. Про це йдеться у підсумках дослідження видання "Слово і діло", передає 048.ua.

Читайте такожНетрадиційні авто для чистого повітряАналітики зібрали дані про забруднення повітря в різних містах країни за перше півріччя цього року. Безумовним антилідером за цей час став Маріуполь, який набрав 12,7 бали за індексом забруднення атмосфери, причому рівень забруднення повітря формальдегідом в ньому вищий граничної концентрації майже вшестеро.

Миколаїв, Слов'янськ та Лисичанськ також потрапили в десятку найгірших по чистоті повітря міст, причому в кожному з них вміст формальдегіду в атмосфері перевищено в 3,7 рази в порівнянні з гранично допустимою концентрацією, хоча в цілому в Миколаєві повітря було чистіше, і він потрапив на 9-ту сходинку.

Відео дня

На сьомому місці Луцьк з індексом 8,7 – тут забруднене повітря переважно діоксидом азоту та фенолом, а на восьмому – Київ, де концентрація діоксиду азоту перевищена втричі, а оксиду азоту – в 1,3 рази.

П'ятірку міст з більш-менш пристойним повітрям очолив Тернопіль, який набрав по шкалі забруднення атмосфери 2,5 бала. У знаменитих після свого перейменування Горішніх Плавнях повітря також відносно чисте – вони потрапили на друге місце.

Ізмаїл Одеської області та Чернівці посіли третє і четверте місця з показниками 2,7 і 2,9 за індексом забрудненості повітря, а п'яте місце зайняв Світловодськ.