Volkswagen представить електричний вен / фото ecotechnica.com.ua

Найбільший світовий автоконцерн Volkswagen збирається вкласти мільярди доларів в розробку нових електромобілів, а до 2030 року і представити электроверсії всіх своїх моделей. Про це пише Російська служба ВВС.

Читайте такожVolvo планує випустити свій перший електрокар у 2019 році

Видання зазначає, що до масштабного скандалу, що вибухнув два роки тому через заниження Volkswagen показників шкідливих викидів, автовиробник майже не помічав розвитку ринку електромобілів і безпілотних автомобілів.

Відео дня

Зараз же автовиробник має намір вкласти понад 20 млрд євро в розвиток електрокарів в спробі скласти конкуренцію Tesla та іншим виробникам електромобілів, створивши масовий ринок електромобілів.

"Такі компанії, як Volkswagen, повинні вести за собою, а не плентатися слідом", - сказав гендиректор Volkswagen Маттіас Мюллер, оголошуючи плани компанії напередодні Франкфуртського автосалону.

Концерн планує до 2025 року запропонувати 80 нових електромобілів.

Інший німецький виробник Daimler пообіцяв, що до 2022 року запропонує повністю електричні версії всіх автомобілів Mercedes-Benz.

Тим не менш, VW став першим великим автовиробником, який оголосив про випуск електромобілів для масового ринку.

Великобританія і Франція раніше оголосили про плани в цілях боротьби з забрудненням повітря з 2040 року заборонити продаж нових автомобілів, що працюють на бензині або дизельному паливі.

Над схожим кроком розмірковує і Китай, найбільший автомобільний ринок в світі.

Виступаючи на автосалоні у Франкфурті, глава Volkswagen Маттіас Мюллер сказав ВВС: "Споживачам потрібні чисті автомобілі. Людям потрібен чисте повітря, і ми хочемо внести свій внесок".

Німецька фірма, чиї бренди включають Seat і Skoda, також заявила, що розмістить замовлення на суму понад 50 млрд євро на батареї для живлення автомобілів.

Франкфуртський автосалон проходить в непростий для галузі час; в адресу і Volkswagen, та інших німецьких автовиробників звучить критика з боку канцлера Німеччини Ангели Меркель через скандал з рівнем викидів від дизельного палива.

Перший електричний Mini / фото BMW

У вівторок BMW представить свій перший електромобіль Mini, який збиратимуть в Оксфорді. Він надійде в продаж в 2019 році.

BMW, VW, Mercedes та інші автовиробники змінюють свої пріоритети, оскільки все більше число країн оголошує про плани заборонити нові дизельні та бензинові автомобілі.

Китай, найбільший автомобільний ринок в світі, минулими вихідними заявив про подібні плани, хоча поки і не назвав термінів.

Раніше Великобританія і Франція оголосили про плани заборонити нові дизельні та бензинові автомобілі до 2040 року в рамках зусиль по скороченню забруднення і викидів вуглецю. Shell між тим заявив, що в наступному місяці встановить у Великобританії першу станцію для зарядки електромобілів.