REUTERS

В Європейському союзі 1 вересня вводяться нові обов'язкові тести для всих нових моделей автомобілів на рівень викидів шкідливих речовин, повідомляє прес-служба ЄС. Згідно з оновленими правилами, автомобілі повинні будуть пройти перевірку на рівень викидів в умовах реального руху, а також здати тест в лабораторії.

Читайте такожУ Європі відкличуть 22 тисячі Porsche Cayenne через прихований рівень шкідливих викидівВ ЄС переконані, що нові тести допоможуть отримувати більш точні результати, а також будуть сприяти поліпшенню конкурентоспроможності в автомобільній промисловості.

Стратегія ЄС спрямована на підвищення ефективності транспортної системи, а також на прискорення переходу на альтернативні джерела енергії з більш низькими показниками викидів і використання транспортних засобів з нульовим рівнем викидів.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2015 року американська влада звинуватила концерн Volkswagen в установці на дизельні двигуни устаткування, що дозволяє на тестах занижувати реальний рівень шкідливих вихлопів. Через цей скандал компанія зазнала зниження продажів і падіння котирувань, а регулятори почали перевіряти дизельні моделі інших виробників. Пізніше німецький журнал Der Spiegel повідомив, що такі махінації з показниками шкідливих викидів проводили Audi, Porsche, BMW і Daimler.