Ілюстрація / REUTERS

На Львівщині 21 серпня виявили несанкціоновану врізку в нафтопровід «Дружба», що призвело до витоку нафтопродукту і забруднення поверхні землі площею 30 кв. м.

Як повідомили УНІАН у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, 21 серпня надійшло повідомлення, що біля с. Рогізно Жидачівського району зафіксовано кримінальну врізку в нафтопровід діаметром 700 мм «Броди – держкордон» ПАТ «Уктранснафта» філія МН «Дружба».

Читайте такожПрорив нафтопроводу в Одесі: державі завдано збитків на більш ніж мільйон гривень (фото, відео)

Відео дня

При обстежені місця врізки виявлено витік нафтопродукту, внаслідок чого забруднено поверхню землі на площі 30 кв. м.

До ліквідації наслідків розгерметизації нафтопроводу залучалися 4 аварійно-відновлювальні бригади філії МН «Дружба» (32 особи та 13 одиниць техніки). На даний час аварію ліквідовано, місце врізки в нафтопровід заварено і загерметизовано. Проводяться роботи зі збору нафтопродукту та забрудненого ґрунту.

На місці події працюють слідчі органи.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у правоохоронних органах, зловмисники здійснили врізку в трубу високого тиску нафтопроводу за кілька десятків метрів від польової дороги, вварили шаровий кран з приєднаним до нього шлангом, який був вкопаний в землю і тягнувся в напрямку міста Жидачів.

Здійснюється перевірка чи не потрапила нафта у прилеглі річки чи інші водойми, які знаходяться на даній території.