На місцевому фенольному заводі вже понад два роки необхідно провести ремонтні роботи / фото ua-1.com

Місто Торецьк, що на Донеччині перебуває на межі двох техногенних катастроф. Про це повідомляє українська сторона СЦКК, йдеться на сторінці штабу АТО у Facebook.

Повідомляється, що через пошкодження ділянки водоводу «Горлівка-Торецьк», що виникли внаслідок обстрілів ще на початку січня 2017-го року, вода затоплює шахти імені Артема та «Південну». 

«На поверхню підіймається газ метан, який потрапляє у підвали житлових та виробничих будівель, що може призвести до вибухів та отруєння людей», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожГеращенко попередила Росію про наслідки від можливої техногенної катастрофи на Донбасі

Крім того, інша загроза техногенної катастрофи існує, також поблизу Торецька. На місцевому фенольному заводі вже понад два роки необхідно провести роботи по укріпленню протиаварійного захисту дамби шламонакопичувача. 

На сьогоднішній день в цьому штучному резервуарі зібралося майже 33 тисячі тон рідких відходів, переповнення якого може призвести до руйнування дамби, і тоді отруйний потік може хлинути на найближче селище Новгородське, потім потрапити до річки Кривий Торець, а далі в Сіверський Донець, який є одним з небагатьох джерел питної води для всієї Луганської та частини Донецької області.