Ілюстрація / REUTERS

Компанія Audi, що входить у німецький концерн Volkswagen, скоротить витрати на €10 млрд ($12 млрд) заради "поштовху" у створенні електричних машин. Про це пише Reuters з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, передає republic.

За інформацією агентства, протягом кількох років компанія випустить 5 моделей електрокарів. Перший автомобіль на електриці буде представлений в 2018 році.

Читайте такожPorsche через "вихлопний скандал" може відмовитися від дизельних двигунів

Відео дня

Audi планує заощадити на фінансуванні досліджень і нових розробок. Більше того, в компанії, незважаючи на витрати на лінійку електромобілів, хочуть зберегти щорічний операційний прибуток щонайменше на рівні 8% щорічно. Агентство уточнює, що в першій половині нинішнього року цифра прибутку склала 8,9%.

Як зазначається, компанія намагається "йти далі" після скандалу з дизельними автомобілями Volkswagen. У вересні 2015 року США звинуватили концерн у тому, що він оснащував дизельні автомобілі програмним забезпеченням, що зменшували реальні показники викидів шкідливих речовин. В результаті Volkswagen в сумі заплатив $22 млрд штрафів.