Ілюстрація / REUTERS

Уряд Великобританії має намір з 2040 року ввести заборону на продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Заборона буде поширюватися і на гібридні авто, так як в них також використовуються бензинові або дизельні мотори. Про це в середу, 26 липня, повідомляють британські ЗМІ. У середу очікується офіційна заява британського уряду з цього приводу, як повідомляє DW.

Експерти вважають, що попит на автомобілі, що працюють на бензині або дизелі, істотно скоротиться вже в найближчі роки.

Читайте такожPorsche через "вихлопний скандал" може відмовитися від дизельних двигунів

Відео дня

Незважаючи на те, що загальна частка автомобілів з електродвигунами або гібридними моторами поки невелика через їх дорожнечу і обмежений запас ходу, саме на них робить ставку багато автоконцернів. Зокрема, Volvo збирається припинити випускати автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння і повністю перейти на електромобілі і гібрид вже до 2019 року.

На початку липня про плани до 2040 року перестати продавати в країні автомобілі з бензиновими і дизельними двигунами заявив міністр екологічного переходу Франції Ніколя Юло. У той же час в першому півріччі 2017 року 95 відсотків зареєстрованих у Франції автомобілів працювали на бензині та дизелі.