На поверхні Венери плавиться свинець / фото edna.bg

Професор Стівен Хокінг різко прокоментував рішення президента США Дональда Трампа вивести Сполучені Штати з Паризької угоди про клімат сказавши, що це може призвести до "переломної точки", яка перетворить "Землю на Венеру". Про це пише The Telegraph.

Читайте такожВихід США з Паризької угоди: Обама сподівається, що бізнес не підтримає рішення Трампа

"Ми близькі до переломного моменту, коли глобальне потепління стає незворотнім", – сказав автор "Короткої історії часу".

Відео дня

"Дії Трампа можуть підштовхнути Землю до перетворення на Венеру з дощами з сірчаної кислоти. Зміни клімату - одна з найбільших небезпек, але ми можемо їм запобігти, якщо будемо діяти вже зараз", - підкреслив учений.

"Заперечуючи очевидні докази зміни клімату і виходячи з Паризької кліматичної угоди, Дональд Трамп наносить шкоду навколишньому середовищу нашої прекрасної планети і ставить під загрозу природу", - додав він, нагадавши, що парниковий ефект на Венері настільки сильний, що на її поверхні плавиться свинець.

Раніше Стівен Хокінг заявляв, що люди повинні колонізувати іншу планету протягом найближчих 100 років, інакше вони зіткнуться з загрозою зникнення.