REUTERS

Дубайське управління водо- і електропостачання закликає жителів емірату знизити споживання енергії в години пікових навантажень - з полудня до 18.00 щодня в літні місяці, передають "Російські Емірати". Ініціатива є частиною літньої кампанії «Зробимо це літо зеленим» (Let's Make this Summer Green), яка спрямована на підвищення обізнаності про важливість раціонального споживання енергетичних ресурсів і зниження викидів вуглекислого газу.

Читайте такожВ Дубаї використовуватимуть екологічно чистий цементНова кампанія надає жителям рекомендації з екологічної поведінки в літній період, коли традиційно збільшується обсяг споживаної енергії. Зокрема, управління закликає в денні години не прати білизну, не користуватися електродуховками для приготування їжі і вимикати водонагрівачі.

Як нагадують у відомстві, мета Дубаю - до 2050 року стати найбільш «чистим» містом світу з точки зору емісії вуглеводнів. Впроваджувана енергетична стратегія дозволить скоротити споживання енергії на 30% вже до 2030 року. В даний час реалізовані в 2009-2016 роках заходи дозволили зберегти 1,54 терават-годин електроерергії і 6,2 млрд галонів води, що у вартісному вираженні еквівалентно майже мільярду дирхамів.

Відео дня