Ілюстрація / REUTERS

За направлення законопроекту №2009а-д «Про оцінку впливу на навколишнє середовище» на доопрацювання в комітет проголосували 243 депутати при мінімумі в 226 голосів.

Читайте такожВерховна Рада не змогла затвердити свій порядок денний на тиждень

Представник президента України у Верховній Раді Артур Герасимов зазначив, що прийнятий парламентом закон може створювати додаткові перешкоди для ведення підприємницької діяльності та призведе до додаткових витрат, тому його треба доопрацювати.

Відео дня

«Окремі положення закону збільшать терміни і ускладнять проведення дозвільних процедур при плануванні господарської діяльності. Це суперечить принципам дерегулювання», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня 2016 року Верховна Рада схвалила у другому читанні і в цілому закон, який встановлює європейські норми оцінки впливу підприємств на навколишнє середовище.

У той же час, Всеукраїнська аграрна рада закликала президента України ветувати закон про оцінку впливу підприємств на навколишнє середовище, оскільки він призведе до колізії законодавчих норм і негативно позначиться на економічній діяльності українського аграрного сектору.