REUTERS

Як повідомляє Центр Новин ООН, він закликав усі держави та представників приватного сектору домагатися реалізації її положень, вжити термінові заходи, спрямовані на скорочення емісій парникових газів, а також надавати підтримку бідним країнам у справі адаптації до неминучих наслідків зміни клімату.

Читайте такожКитай ратифікував Паризьку угоду по клімату

Генсекретар ООН закликав держави, які ще не ратифікували цю угоду, приєднатися до кола її учасників найближчим часом. Він нагадав, що 17 листопада в Марракеші, Марокко, відкриється 22-а Конференція країн-учасниць Рамкової конвенції ООН із питань зміни клімату.

Відео дня

Паризьку угоду щодо клімату було прийнято на 21-й Конференції країн-учасниць Рамкової конвенції ООН із питань зміни клімату. Вона покликана прокласти шлях до низьковуглецевого й екологічно сталого майбутнього. У ній міститься обіцянка утримати підвищення глобальної температури на рівні 1,5 градуса Цельсія.

Угода набула чинності на 30-й день після того, як її ратифікували не менше 55 країн, на які припадає у сукупності, щонайменше, 55 відсотків викидів парникових газів у світі.

Кількість країн перевищила необхідний мінімум ще 21 вересня, коли відбувся спеціальний захід, присвячений Паризькій угоді. Однак на ці країни припадало менше 55 відсотків сукупних викидів парникових газів. У жовтні цієї мети було досягнуто після того, як 2 жовтня ратифікаційну грамоту до Паризького договору передала Індія, на частку якої припадає 4,1 відсотка викидів парникових газів, а слідом за нею до договору приєдналися багато країн Європейського Союзу.

На сьогоднішній день 96 держав приєдналися до Паризької угоди. На їх частку припадає близько 60 відсотків викидів парникових газів.

Як повідомляв УНІАН, 1 серпня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію Паризького угоди", ухвалений Верховною Радою 14 липня.