/ dn.npu.gov.ua

Про це йдеться в повідомленні Головного управління поліції в Донецькій області.

Про розслідування кримінального провадження щодо неконтрольованих викидів в атмосферу розповів начальник управління В'ячеслав Аброськін.

Він підкреслив, що незважаючи на досить серйозне поширення цієї проблеми серед населення, в поліцію за фактом ніхто так і не звернувся.

Відео дня

"Я заїжджав до Маріуполя, потрапив у цю хмару і сфотографував це. Дихати було просто неможливо. Моя реакція - звернувся до начальника слідства і сказав, що повинні відкрити кримінальне провадження та почати розслідування за даним фактом. Що цікаво - багато людей, серед яких і депутати міської ради, громадські активісти, кричали про це, але офіційно до нас не звернувся жоден з них", - заявив Аброськін.

Читайте такожУ Маріуполі екологи подарували прикордонникам катер За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 241 (забруднення атмосферного повітря) Кримінального кодексу України.

За словами начальника обласної поліції, зараз призначені експертизи, за результатами яких будуть прийняті відповідні рішення згідно із законом.

Аброськін підкреслив, що "справу буде доведено до кінця", а винні відповідатимуть перед судом.

"Екологія - передусім. Ми з вами живемо тут. Я тут живу третій рік. Наші співробітники більшу частину часу проводять тут. Для нас це значимо. Тому що наскільки ми здорові, настільки ми зможемо виконувати свої службові обов'язки, - підкреслив він.

/ dn.npu.gov.ua