фото УНИАН

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Ми повинні бути впевнені, що відходи в результаті виробничих процесів на Дарницькій ТЕЦ є безпечними для жителів навколишніх мікрорайонів», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час інспекції роботи теплоелектроцентралі.

Відео дня

За інформацією власника ТЕЦ – ТОВ «Євро-Реконструкція», озеро «Гарячка» не є природним водоймищем. Це технологічний об’єкт Дарницької ТЕЦ, збудований у 1950-х роках для тимчасового розміщення антрацитної золи. Згідно з висновком експертизи Інституту гігієни та медичної екології імені О.М. Марзєєва, антрацитна зола – це відходи низького IV класу токсичності, які можуть використовуватися як будівельні матеріали чи добриво. В залитому водою стані вони не шкідливі. До того ж зола перебуває там тимчасово: підсохлий вугільний шлам вивозять із водоймища.

«Управління екології Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА здійснює посилений моніторинг ситуації навколо водоймища. Ми повинні бути впевнені в тому, що відходи, які там розміщуються, не шкодять здоров’ю людей. Окрім того, ТОВ «Євро-Реконструкція» має й надалі забезпечити постійний полив дамби біля водоймища, аби пил не піднімався в повітря. На сьогодні дані моніторингу свідчать про те, що рівень забруднення у результаті роботи ТЕЦ не перевищує допустимі норми, але ми продовжимо посилений нагляд за станом водоймища й території навколо нього», – запевнив заступник голови КМДА.

Під час інспекції Петро Пантелеєв також перевірив запаси вугілля для роботи ТЕЦ у зимовий період, адже ТОВ «Євро-Реконструкція» постачає тепло промисловим підприємствам і житловим масивам Дніпровського та Деснянського районів. Станція опалює близько 8% житлової площі Києва.