Міністерство екології та природних ресурсіцв України / nabu.gov.ua

Як зазначає прес-служба Мінекології, Київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги міністерства та залишив без змін рішення Господарського суду м. Києва на користь ТОВ «Інтертехенерго», постановивши визнати недійсними пункти Договору від 26 червня 2013 року, які передбачили можливість здійснення за договором оплати лише за наявності відповідного бюджетного фінансування.

Згідно з повідомленням, цьому судовому процесу передував процес в якому «Інтертехенерго» намагалося солідарно стягнути 56,33 млн грн з ДП «Держекомінвест» та Мінприроди за нібито виконані роботи теплосанації на 23 об’єктах соціальної сфери в АР Крим. Заходи проводились в рамках реалізації проектів і виконання зобов’язань сторін Кіотського протоколу.

Читайте такожНАБУ вийшло на фінішну пряму у розслідуванні справи про розтрату кіотських грошей - Ситник

Відео дня

Однак суд відмовив у задоволені цього позову на тій підставі, що Договором передбачено здійснення всіх виплат лише після отримання державним підприємством відповідних бюджетних асигнувань.

В свою чергу, ТОВ «Інтертехенерго» звернулось до Господарського суду м. Києва із позовом про визнання недійсними цих пунктів договору.

Читайте такожНАБУ затримало посадовця, який організував розтрату "кіотських" коштів

У зв’язку із нещодавнім рішенням Київського апеляційного господарського суду на користь ТОВ «Інтертехенерго» з державного підприємства може бути безперешкодно стягнуто 56,33 млн грн.

У міністерстві також нагадали, що Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати та заволодіння коштами держбюджету, отриманих Україною в рамках кіотських домовленостей. У розтраті підозрюються посадовці ДП «Держекоінвест», ТОВ «Інтертехенерго», ТОВ «Карпатибудінвест» та ще низка компаній.

За висновками органами досудового слідства, через ТОВ «Інтертехенерго» на рахунки низки комерційних структур, які мають ознаки фіктивності, виведено в тінь понад 295 млн грн. бюджетних коштів.