REUTERS

Про це йдеться в заяві міністерства захисту навколишнього середовища Китаю, передає Бі-бі-сі. Таких же заходів уряд Китаю планує вжити щодо компаній, які будують заводи і підприємства без необхідної екологічної експертизи.

Читайте такожУ Китаї за рік закрили 17 тисяч підприємств через шкідливі викиди

Міністерство захисту навколишнього середовища погодило заходи щодо посилення покарання для порушників екологічних стандартів з 30 відомствами, в тому числі з Центробанком.

Відео дня

Як говориться в повідомленні міністерства, відомства найближчим часом складуть список злісних порушників екологічного законодавства.

Китай в останні роки різко підвищив штрафи за порушення екологічних стандартів, однак головною проблемою залишається залучення до відповідальності великих підприємств, які в низці регіонів є основними постачальниками робочих місць. Незважаючи на жорсткість стандартів у галузі екології, великим компаніям в Китаї, як правило, вдається уникнути відповідальності за порушення.

Згідно з дослідженням, проведеним два роки тому на замовлення уряду Китаю, майже жодне місто країни не відповідає екологічним нормам. Також, за даними уряду Китаю, близько 70% річок і озер країни сильно забруднені.

Швидке економічне зростання Китаю призвело до численних проблем в екології. Екологи у країні і за кордоном регулярно проводять акції протесту, намагаючись привернути увагу громадськості і міжнародних інститутів до проблеми забруднення навколишнього середовища в Китаї.