Аваков: За счет низкого расхода топлива за год можно сэкономить около 330 млн грн / Фото facebook.com/arsen.avakov

Як повідомляє Департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України, МВС презентували перший поліцейський екологічний кросовер.

Проект позабюджетного фінансування по Кіотському протоколу на закупівлю партії автомобілів з гібридною силовою установкою був реалізований у співпраці Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України та Міністерства екології та природних ресурсів.

Читайте такожНацполіція отримає гібридні автомобілі Mitsubishi Outlander (фото)

Відео дня

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що 651 автомобіль Mitsubishi Оutlander з гібридною силовою установкою почне надходити в підрозділи поліції вже восени. Ці автомобілі призначені для патрульної поліції, груп швидкого реагування, а також обласних і територіальних відділень поліції. До кінця року планується завершити це розподіл, укомплектувавши поліцейські підрозділи сучасною технікою, оскільки представлений сьогодні автомобіль - це модель 2016 року.

«Наші поліцейські отримають кращу комплектацію. Фактично це буде дебют цього авто в Україні. За рахунок низької витрати палива за рік можна заощадити близько 330 млн грн. За ці гроші можна купити ще близько 300 таких авто», - підкреслив Аваков.

Він також зазначив, що як тільки Нацполіція затвердить необхідну комплектацію, буде проведена процедура швидкого прозорого тендеру. Це пов'язано з деякими обмеженнями стосовно зобов'язань України за Кіотським протоколом.

«Ця процедура буде досить швидкою і прозорою», - запевнив Він.

За словами міністра екології Остапа Семерака, українська поліція розвивається, приходячи не тільки у великі міста, але і в малі населені пункти.

«Тому ця машина якраз передбачена не тільки для асфальтованих доріг, але і для бездоріжжя. Це стане ще однією перевагою нашої нової поліції і, я переконаний, допоможе в боротьбі з правопорушниками», - зазначив Семерак.

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе зазначила, що оновлення автопарку відомства є дуже важливим елементом. Представлена сьогодні модель є ідеальною не тільки для патрульної поліції, але і для груп швидкого реагування, які задіяні в маленьких селищах і містах. Особливо такі машини будуть важливі для прифронтовій лінії і зони АТО. Там вже діє патрульна поліція, незабаром там запрацюють групи швидкого реагування.

Деканоїдзе зазначила, що МВС, Мінекології та Нацполіції багато працювали в спільній групі.

«Нас підтримували, адже всі розуміють, що хороший автомобіль - це серйозний пріоритет в боротьбі зі злочинністю. Ми сподіваємося, що економія палива, у відповідності з сучасними стандартами, дозволить нам оновлювати автопарк. Це допоможе впроваджувати нові стандарти в роботі Нацполіції», - підкреслила Деканоїдзе.