REUTERS

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на квартальні звіти автовиробника, передає Lenta.ru. Повідомляється, що Tesla Motors у другій половині цього року планує випустити 50 тис. автомобілів, при цьому в перших двох кварталах продажі не перевищували 15 тис. Таким чином, зазначає агентство, Tesla Motors вдасться реалізувати не більше 79 тис. електрокарів, в той час як в плані компанії значиться 90 тис. машин до кінця року.

Читайте такожНімеччина запускає план зі збільшення кількості електромобілів в країні

Однією з причин, що гальмують виконання плану в Tesla Motors, вважається проблема з доставкою. Згідно з даними компанії, замовлені у другому кварталі 5 тис. автомобілів Model S і Model X покупці отримають лише на початку третього кварталу. При цьому виробник враховує машину як продану, лише коли власник оформив на неї документи.

Відео дня

1 червня стало відомо, щоза кермом автомобіля Tesla Model S загинула людина. Це стало першим випадком зі смертельним наслідком в історії марки. Згідно з даними Національного управління безпеки руху США, машина рухалася в автоматичному режимі, використовуючи фірмовий автопілот Tesla. З нез'ясованої причини електроніка не розпізнала в тракторному причепі перешкоду, автомобіль врізався в нього на повному ходу.